Kan jeg bruge en emoji i denne mail? 🤔

Førhen har vi brudt hovedet med, hvornår vi går fra ’Kære’ til ’Hej’ i professionelle mailkorrespondancer. I dag har du med garanti haft overvejelsen, om hvornår du kan tillade dig at sætte en emoji ind? Det har vi andre også.

Emojis er begyndt at snige sig ind flere og flere steder. Og mange af os er blevet så vant til at bruge de små humørikoner i dagligdagen, at det kribler i fingrene for at afslutte en venlig mail selv på arbejdet med en lille uskyldig ☺️

Er der nogle pejlemærker, vi kan styre efter?

Det korte svar er: Ja, professional distance og alder.

Når jeg snakker med folk, fornemmer jeg, at brugen af emojis er relationsbåret – jo tættere forholdet er, jo mere acceptabelt er emojis. Så din nærmeste kollega tåler nok en emoji, men du bør holde igen over for den nyeste kunde.

Især hvis der er en generationskløft. Jeg har oplevet yngre bekendtskaber, der efter at have modtaget en emoji-løs besked, spurgte: ”Er du sur?” Simpelthen manglen på et humørikon blev automatisk tolket som, at tonen i min skriftlige besked var negativ. Mens ældre bekendtskaber opfatter emojis som umodne i professionelle sammenhænge.

Naviger i emoji-junglen

Udover at overveje hvem du sender til, bør du overveje, hvilke emojis du bruger. Og hvor mange af dem. Den traditionelle ‘glade smiley’ ☺️ kan sagtens indgå i kategorien professionel for de fleste af os, mens en sygemelding fyldt med mere kreative emojis ikke anses som passende kommunikation på en arbejdsplads.

Her er tale om en kommunikativ balancegang. For selv den mest uskyldige emoji for dig, kan opfattes helt anderledes af din modtager.

Et godt eksempel er 🤗, som i sin officielle beskrivelse er ”glad ansigt med hænder, der giver knus”, men under halvdelen af os opfatter faktisk humørikonet sådan.

Hvis du er nysgerrig på, hvad andre tænker om mange flere emojis, kan du få svar i vores emoji-analyse.

Mads Svaneklink

Mads Svaneklink

Som stifter og ejer af Analog, kunne man godt tro, at Mads er en hård banan. I så fald tager du fejl – han er hjertevarm og imødekommende, uanset hvem han underviser og rådgiver. Mads har mange års erfaring i branchen og han har opbygget en næse for gode kommunikationsløsninger. Han er en kløgtig analytisk ugle, der altid går forrest og viser vejen for sine kunder.

Kunne du li' hvad du læste?

Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på facebook
Del på Facebook
Scroll to Top