LinkedIn strafer dig hårdt!

Stavefejl kan være ubehagelige. Især når du finder stavefejl i mails, du lige har sendt til en kunde eller direktøren i din virksomhed. Eller som her i bloggens overskrift.

Men kommer du til at lave en lille uskyldig stavefejl på LinkedIn, kan straffen være hård og ubarmhjertig. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om du har en titel som Marketingschef eller Marketingchef. Et bette ‘s’ kan skubbe dig ud i periferien af alle de gode funktioner, som LinkedIn tilbyder.

Vi fandt 284 fortabte chefer

En søgning blandt danske LinkedIn profiler viser, at der er 2.118 Marketingchefer og 284 Marketingschefer. Altså er det 13 % af disse chefer, der har begået den gængse stavefejl på deres profil. Dermed vil målrettet annoncering med jobmuligheder, kursustilbud, læringsvideoer, nyt fra branchen eller andet kvalificeret indhold gå deres næse forbi. De 284 Marketingscheferne er slet ikke alene – bare uvildige eksempler på de digitale konsekvenser af stavefejl.

Har du en tilsvarende fejl, så kan det give en fornemmelse af, at LinkedIn ikke har noget fagligt at tilbyde dig. Du vil sikkert opleve LinkedIn som et virvar af ligegyldigheder, som hvis du stod midt i gågaden omgivet af gadesælgere, facere og tilfældige reklameskilte. Omvendt vil en skarp og korrekturlæst LinkedIn profil give dig den samme oplevelse, som du får ved en branchemesse med alle dine nuværende og potentielle samarbejdspartnere.

Den tekniske årsag til det er, at LinkedIn ikke kender dig via de algoritmer, der skal guide indholdet i din retning.

Computer says NO!

Denne straf for stavefejl er LinkedIn langt fra ene om. Det er nærmere en digital naturlov, som vi skal kende og respektere. Særligt når vi begiver os ud i nye digitale løsninger eller nicheprodukter, der udvikles til specifikke digitale behov.

For vi kan nemt glemme retstavningen, når dagligt vi benytter gængse produkter som Microsoft Word eller Googles produkter. Her hjælper en avanceret stavekontrol eller “Mente du…”-hjælpefunktion til at få vores stavning til at overholde naturloven. Hvis den slags hjælp ikke er tilgængelig, kan vi let komme til at give forkerte input – som vores 284 Marketingschefer har gjort ved oprettelse af deres profil.

Så vil man finde dem via deres titel, ender man desværre som denne skønne Little Brittain sketch.

Brug LinkedIns egne forslag til din jobtitel

Skal du undgå at blive fortabt i LinkedIn, så er der et meget enkelt råd, du bør følge: Skriv kun jobtitler ind på din profil, der bliver foreslået af LinkedIn, mens du taster.

Når du opretter dine tidligere jobs under profilsektionen “Erfaring”, skal du vælge blandt de titler LinkedIn foreslår. Titlerne kommer frem under tekstboksen, mens du skriver. De er både stavet korrekt (iflg LinkedIn) og er reelle titler i LinkedIns system. Altså skal du undgå kreative indslag som “Reklameninja” eller “Grafisk Superhelt” i titelsektionen, da det bryder med den digitale naturlov.

Den digitale dagligdag

Den lille uskyldige stavefejl er blot ét eksempel på de udfordringerne der opstår i digitaliseringen af samfundet. I Analog er vi nysgerrige på hvordan vi mennesker tilpasser os den digitale dagligdag bedst muligt. Går vi i stå, når computeren skal opdateres? Stopper vi med at være effektive, når der er servernedbrud? Og bruger vi egentlig alle de nye digitale værktøjer vi bliver stillet til rådighed – eller nøjes vi med at bruge det vi kender?

Mads Svaneklink

Mads Svaneklink

Som stifter og ejer af Analog, kunne man godt tro, at Mads er en hård banan. I så fald tager du fejl – han er hjertevarm og imødekommende, uanset hvem han underviser og rådgiver. Mads har mange års erfaring i branchen og han har opbygget en næse for gode kommunikationsløsninger. Han er en kløgtig analytisk ugle, der altid går forrest og viser vejen for sine kunder.

Kunne du li' hvad du læste?

Del på linkedin
Del på Linkdin
Del på facebook
Del på Facebook
Scroll to Top